Situation

At sætte sin bolig til salg er en stor beslutning og kan være forbundet med mange barrierer. Mange orker ikke besværet med rengøring af huset og at lave aftaler med ejendomsmægler, inden han bydes indenfor. Mange boligejere har slet ikke et boligsalg i overvejelserne, fordi de ikke er klar over, om deres bolig er steget i værdi. De tager derfor ikke det første skridt: at kontakte ejendomsmægleren.

Udgangspunktet for at sælge sin bolig er at få sat værdi på den nuværende bolig. I dag kræver det, at mægler besøger boligen og laver en vurdering.

Nybolig satte sig for at nedbringe barriererne hos boligejerne for at få et estimat på en boligs værdi med henblik på at generere flere leads og få flere potentielle kunder i tale – også kunder som ellers ikke gik med salgstanker. 

 

 

Udfordring

Boligejere vil gerne vide, hvad deres bolig er værd, men er måske ikke klar til at tage det fulde skridt til at få besøg af en ejendomsmægler.

Ejendomsmæglere har kompetencerne til at vurdere boliger i lokalmiljøet og vil gerne have så mange til salg som muligt.

Hvordan kan vi hurtigt og nemt give boligejere et bud på værdien af deres bolig - helt uden at ejendomsmægleren kommer på besøg – og samtidig starte dialogen med potentielle boligsælgere?

04.png
 

 

En adresse og billeder af en bolig er alt en ejendomsmægler reelt har brug for for at lave et estimat på en boligs værdi. Ud fra adressen kan mægler trække offentligt tilgængelige data på boligen, såsom antal rum, kvadratmeter, energimærkning og salgshistorik. Billederne kan give en indikation af boligens stand.

Med det udgangspunkt opfandt vi BoligVærdi app’en.

Konceptet bag app’en er simpelt: Indtast adresse, tag op til 10 fotos af boligen med en smartphone og tryk send. Oplysningerne sendes automatisk til den lokale Nyboligmægler, og inden for 24 timer modtager brugeren et estimat på værdien af boligen.

Med BoligVærdi går vi væk fra den traditionelle pushtankegang og tænker i en pulldrevet utility, der løser et konkret behov for potentielle boligsælgere. Det er helt uforpligtende for kunderne, og de kan hjemme fra sofaen med deres smartphone få svar. Mæglerne får en konkurrencemæssig fordel, da de kan få kunder i tale som er væsentlig længere oppe i salgstragten. 

Nybolig er de første i branchen, der tilbyder en sådan løsning. Der findes flere løsninger, som giver en teknisk udregning på, hvad en bolig er værd. Men det særlige ved BoligVærdi er, at estimaterne ikke er maskinelle beregninger, men skarpe bud på en værdi udarbejdet individuelt af Nyboligs ejendomsmæglere, der trækker på et indgående lokalkendskab, gennemsnitspriser, liggetider og øvrig indsigt i boligmarkedet – og alt sammen uden at mægler og kunde behøver at mødes. 

Den menneskelige dimension gør estimaterne mere præcise i forhold til rene digitale tjenester, og samtidig startes dialogen op mellem mægler og kunde med det samme – blot i den virtuelle verden. Kunden har en direkte lokal kontakt til en kvalificeret mægler, som kender sagen, og mæglerne har kontaktinfo på kunder. Det er en stærk leadgenerator, som skaber værdi for både kunde og mægler.  

BoligVærdi er med til at starte dialogen med ejendomsmægleren og kan være første skridt på vejen i en længere beslutningsproces, hvor næste skridt vil være at få en salgsvurdering.

 
 
 

reklamefilm.png
 
 

 
poster.png

På 4 måneder har BoligVærdi app’en med en beskeden medieindsats fået over 20.000 downloads, hvoraf 14% bestiller en BoligVærdi. 

Lene Qvist, direktør i Nybolig uddyber:

”Vi er de første i branchen, der tilbyder denne løsning, og den enorme interesse viser, at vi har fat i noget meget interessant og relevant i forhold til boligejerne.”

Hun fortsætter:

”Vi får boligejere i tale, som vi ellers ikke ville have fået fat i. Og vi kan allerede nu konkludere, at det virker. Vi kan se, at flere og flere af vores mæglere bliver inviteret ud til en salgsvurdering af boligen på baggrund af et estimat fra BoligVærdi. Vi har kun været i gang i 4 måneder, og vi forventer, at vi med BoligVærdi vil se en større effekt på længere sigt, da vi starter dialogen med boligsælgere tidligt i processen.”

 

 *Vi kan desværre ikke oplyse konkrete tal for boliger sat til salg af konkurrencemæssige hensyn.